Hej, dag tre i utmaningen #30days of feeling free och #21embody kopplas även denna gång ihop på ett smidigt sätt, jag älskar när det är synkronisitet.

Temat i den ena utmaningen är Förlåt dig själv, och i den andra var uppgiften att måla en rygg. Hur hänger då dessa ihop kanske du tänker? Som jag nämt om tidigare så lagras våra obearbetade känslor i ryggen, som fysiska problem.

Ryggen handlar dessutom om det som varit i det förflutna eller det som ligger gömd i det undermedvetna, därför är det så viktigt att vi förlåter oss själva för de misstag vi någongång gjort, och att vi förlåter oss själva för den smärta vi orsakat oss själva genom att ignorera vikten av att ta hand om det sårade, eller obearbetade.

Den nedre delen av ryggen, där samlar vi känslor som handlar om ekonomiska bekymmer och trygghet. Mitten av ryggen handlar om oron över det känslomässiga stödet, eller brist på stöd. Högre upp på ryggen mellan skulderbladen hadlar det just precis som kroppsdelen heter, om skuld och skam, känslor som vi inte gärna talar om, och axlarna där bär vi våra bekymmer och bördor. Så kroppen talar verkligen till oss, om vi bara tar oss tid att lyssna.

Känner du igen något av detta, kommentera gärna, ha en fin dag

Namasté