Bättre hälsa,

balanserad livsstil och

mer energi på 30 dagar, är det möjligt?

Ayurveda Balans året om onlinekurs

I denna kurs Ayurveda -din balans året om, med 7 moduler  kommer du att lära dig mer om dig själv och din dosha. Du kommer veta vilken mat, motion samt livsstil som passar dig bäst.

Efter kursen kommer du att ha  inköpslistor på de födoämnen som passar dig och din familj,  dessa råd   gör det enklare för dig att integrera Ayurveda i din vardag

Ingen förkunskap krävs. Du behöver dock ha tillgång till e-post och gärna även Facebook då kursen  sker via en sluten Facebook grupp.

Anmäl dig till Ayurveda kursen i 7 steg här http://bit.ly/Ayurvedakurs

Ayurvedisk kost

Smakernas betydelse och hur de påverkar matsmältningen  både fysiskt och känslomässigt.
Under kursen får du  många praktiska råd och tips och recept för en bättre matsmältning med  hänsyn till din dosha

Onlinekurs där du genom en sluten Facebookgrupp  kan ställa frågor,   ta del av  kursmaterialet via videoklipp och pdf filer

Kurs på fysisk plats  Innehållet i kursen är uppbyggt på samma sätt men vi gör även några rätter för Vata, Pitta och Kapha under kursdagen kostnad för ingredienser tillkommer då.

Kvinnors Hälsa ur Ayurveda perspektiv

 

Under workshopen får du ta del av hur du med hjälp av kunskapen
i Ayurveda kan förbättra din hälsa och hur du som kvinna kan skapa mer balans i ditt liv genom att leva i samklang med naturen och månens faser.

Vi går igenom begreppen Vata,Pitta o Kapha och vad som utmärker
dessa dorshor och hur du som kvinna kan hitta din balans när du följer naturen och den ålder du befinner dig i. Vi ser även på hur du hanterar eventuella obalanser som uppstår i livets olika faser.

Vi gör självtest där vi tar reda på vilken konstitution vi tillhör, så ingen förskunskap krävs.

Du kan även delta i längre utbildningar som leder dig till att bli en livstilscoach inom Ayurveda

 

Steg 1 Vata, Pitta, Kapha. Genomgång av hur du känner igen dess funktioner i olika sammanhang. Kännetecken på olika personers tillstånd av balans respektive obalans. Var sak har sin tid. Hur du kan känna igen och utnyttja dygnets tider, årstider och sätta dem i relation till Vata, Pitta, Kapha, för att på bästa sätt spara energi och må bättre. Ätandets konst. Måltidsmedvetande, hunger- och mättnadssignaler samt tips för att kunna njuta mer av mat och dryck utan att det skapar slaggprodukter Egenvårds råd. Enkla, naturliga åtgärder för att förebygga respektive rätta till vanligt förekommande obalanser i t ex mage/tarm, leder/muskler, urinvägar, luftvägar och hud. Vi gör även en meditativ andningsövning.

Steg 2 Agni – livsgnistan – förutsättningen för all transformation. Flera former av Agni på olika ställen i kroppen. Tecken på balans och obalans samt åtgärder. Kroppens sju vävnader. Hinder och möjligheter för en sund själ i en sund kropp. Smakernas betydelse och sekvens. Pulsavläsning och andra metoder för att urskilja ditt hälsotillstånd. Vi går igenom grunderna och övar vid flera tillfällen. De sex stadierna av sjukdomstillstånd. Från tillfälliga obalanser i Vata, Pitta, Kapha till kronisk sjukdom.

Steg 3  Ayurvedisk definition på en frisk person ur fysisk, mental, känslomässig och andlig aspekt. Du får successivt nycklar som öppnar fler dörrar, nu till Vata, Pitta, Kaphas underavdelningar, s k subdoshor, och dess specifika områden och funktioner i kroppen. Subdoshorna lär du dig redan nu avläsa och tolka i din egen puls. Du får uppleva ljudvibrationers helande kraft för olika områden inombords.

Steg 4 De 20 egenskaperna i förhållande till all fysiks materia relaterade till Vata, Pitta och Kapha Medvetandets subtila nivåer. Djupare delar av dig själv så väl praktiskt som teoretiskt Intellektet, handlingsorganens och sinnets roll ur de 6 filosofsystemens synvinkel inom ayurveda

Steg 5 metoder för utforskning enligt Nyaya ett av de 6 filosofisystemen och hur du tillämpar dem enkelt och praktiskt. Övning i att tolka olika personers hälsotillstånd. Du förbereds att dela med dig av dina kunskaper inom ayurveda till andra. Praktik och hemuppgifter med personlig genomgång

Övriga steg 6 -10 är för dig som vill jobba som Ayurveda Hälsocoach. Du får lära dig hur du använder fler metoder för att utföra hälsokonsultatione, örtkunskap, matlagning samt behandlingar.

 

Feng Shui onlinekurs

Speglar ditt hem dig och dina framtidsdrömmar?

Är hemmet en plats där du känner att kroppen får energi eller känns ditt hem mer som ett projekt som aldrig blir klart?

Under Feng shui kursen som omfattar 10 moduler får du hjälp med att organisera och skapa harmoni och balans i varje rum. Vi går igenom hur varje rum påverkar din energi och hur dessa energier kan förbättras på ett enkelt och hållbart sätt.

Anmäl dig här   https://www.lotusenergy.fi/butik/kurser/feng-shui-mer-energi-och-battre-halsa/

Reiki kurser från steg 1 till reiki master

Reiki grundkurs en kurs där du för hemmabruk kan lära dig ge healing och lära dig grunderna i hur olika obearbetade känslor lagras i kroppen som energiblockeringar.

Reiki fortsättningskurs eller distanshealing, en kurs som fokuserar på att sända helande energier på distans, men även till händelser i det förflutna eller i framtiden. Vi sänder också helande energier till dina målsättningar, inte vad du vill ha i form av materiellt utan vad din själ önskar uppleva

Helhetsterapi utbildning och Reikimaster-utbildning för dig som gått både grund och fortsättningskurs i Reiki och vill arbeta med healing professionellt. Du får flera nya användingsområden för reiki och flera redskap att använda när du vill använda dig av reiki.

Reikikurserna del 1 och 2  återkommer regelbundet och hålls vid Lotus Energy då det finns minst  4 deltagare max 10.
Ifall kursen har mindre än 4  deltagare ordnas en ny möjlighet inom 6 veckor.

Indisk Huvudmassage

Populär kurs, där du lär dig ge Indisk Huvudmassage till dina nära och kära, eller som ett komplement till dina behandlingar. Du kanske jobbar som frisör eller massör då är detta en fantastisk behandling att erbjuda dina klienter