Hej!
Jag är så glad att jag än en gång blev inbjuden till Ann-Christins härliga podd Samtal med Liv, det är en ynnest att få samarbeta med andra likasinnade.

Denna gång handlar avsnittet om det astrologiska nyåret, vårdagjämning som infaller den 20 mars 2023 och hur vi kan jobba med denna energiväxling. Länken till avsnittet hittar du här

Under denna period övergår också den Ayurvediska årstiden från Vata till Kapha. Från att ha under vintern tagit hand om vata energi växlar nu energierna och du kanske känner av att din kropp längtar efter annan sorts mat än under den kallaste årstiden. Detta är också en bra tid att göra en holistisk detox. Med holistisk detox menar jag att ta hand om kroppen och agni (förbränningselden) genom att lyssna till kroppens hunger och mättnadssignaler, men också en mental och känslomässig detox där vi sorterar bort negativa tankar och beteende.

Det är nu en bra tid att gå inåt och känna efter vad Du vill ha i Ditt liv, och vilka aspekter av ditt beteende du vill bli av med och vilka förändringar du vill välkomna i ditt liv.

Vi pratar om olika tekniker och jag nämnde hur du kan skapa din ”visionboard” och jag tänkte förklara lite hur det går till.

Samla ihop några tidningar som innehåller det som du värdesätter i livet, gärna vackra bilder eller texter.

Sen  sätter du dig ner och genom andningen känner efter vad det är du önskar i ditt liv, och framtid. Du kanske vill ha mera glädje i livet, eller en mer meningsfull relation till dina nära och kära. Du kanske t.o.m önskar du hade en bättre bil som kunde ta dig till ditt jobb eller på utflykter. När du kommit i kontakt med vad det är du önskar dig tar du fram bilderna eller tidningarna och börjar bläddra och river ut de bilder som väcker dessa känslor du önskar uppnå och samlar ihop dessa till ett kollage. Du limmar bilderna på ett papper och varje gång du tittar på ditt kollage påminns ditt undermedvetna om dina önskningar du vill uppnå. För att förstärka energierna i din visonboard kan du även klistra in en bild på dig själv.

Du behöver absolut inte veta HUR du skall uppnå önskningarna, bara känna att du vill och att detta känns rätt för dig just nu. Förvara sen din visonboard på ett ställe där du kan se det varje dag.

Lycka till

Namasté