DSC_fullmåneNu är Påsken här,  påsken  är rörlig i almanackan och infaller den första söndagen efter den första fullmånen efter vårdagjämningen.

Jag relaterar naturligtivs till kvinnans cykler igen, som i tidigare inlägg https://www.lotusenergy.fi/2015/03/nymane-solformorkelse-och-vardagjamning/ och nu är tiden för ägglossnig, för de kvinnor som lever nära naturens cykler och som inte är under påverkan av p-piller, eller andra mediciner som påverkar menscykeln.

Vid fullmåne är Pitta-dosha dominerande och det är välgörande att göra övningar som balanserar Pitta-dosha. Att fasta, meditera, massage, välgörande bad känns också väldigt skönt vid fullmåne. Pranayama övningar som balanserar sinnet är väldigt lämplig vid denna tid.

Maten vi intar  under fullmåne-perioden skall gärna vara stimulerande för Ojas (essenesen av vår livsenergi som bland attnatstärker immunförsvaret) och Sattvisk (mat som är ekologisk och som inte framställts genom att döda , d.v.s ingen animalisk föda), det är ekologisk mat, vegetarisk mat, ghee, ris, mandel, honung, samt frukter.

Ha en skön påsk !