Idag har det varit solförmörkelse här, vi har också nymåne och vårdagjämning, allt under ett och samma dygn.

springequinox

Vårdagjämningen är naturen frigör sig från vinterns frost och kyla och naturen vaknar igen till liv och får en ny början.

Det är också en tid av balans mellan kropp och själ när det vi har inom oss är en spegling av det vi har runtomkring oss, och tvärtom. En tid att ta hand om både kropp och själ.

Vårdagjämningen är också en tid när Vata övergår i Kapha-årstid

Det är nu du med fördel kan göra Garshan massage (råsidenvantar) för att öka cirkulationen i kroppen och frigöra toxiner (slaggämnen) och andingsövningen Brahmari (humming bee)

 

Nymåne symboliserar också pånyttfödelse, och en naturlig tid för kvinnor att ha sin menstruation, för kvinnor som lever nära och i harmoni med naturen känner hur deras kroppar hittat just den balansen. Under denhär perioden behöver vi kvinnor ta det lugnt och varva ner så att kropp själv och ande kan följa naturens andetag.

Nymåneperioden och menstuationsperioden är ett fantastiskt tillfälle att ägna dig åt din kreativa sida, varför inte måla eller skriva dagbok?

#bloomtrue

Du kan också fokusera på att rensa ut sånt du inte längre behöver, Feng Shui kan vara till god hjälp, och det finns många intressanta bloggar om detta på nätet – Jag ordnar själv ”Feng Shui för dig” online kurser via Facebook och du kan även hitta inspiration hos Ylva Maria https://www.facebook.com/ylvamariadesign.se?fref=ts

 

Ha en helt underbar Vårdagjämning och ta hand om dig !

Namaste