Denna vecka har varit väldigt intensiv och intressant. Jag har bland annat fått träffa Ann-Christine Magnusson igen, som har podden Samtala med liv där jag tidigare gästat henne och pratat om Feng Shui.

Denna gång handlar samtalet om Ayurveda        Ayurveda konsultationen som ledde till större insikt och självläkning på ett djupare plan.  Vi pratar om sambandet mellan känslor och den fysiska kroppen bland annat.

När vi blir medvetna om vår dominerande Dosha, så förstår vi oss själva bättre och när vi får ta del av kunskapen om de andra doshorna börjar vi också förstå och respektera både oss själva och andra på ett helt annat sätt. Kommunikationen med andra förbättras och vi skapar bättre relationer.

Konsultationen baserar sig på pulsen, irisdiagnostik, att läsa av tungan och palmistry (att läsa av linjerna i handen) all denna information som kroppen bär på gör att vi kan se helheten hos människans välbefinnande och eventuella obalanser.

Vad kan man då förvänta sig att få information om genom denna konsultation? Pulsen berättar dels om din dominerande Dosha, men också om de olika organen och sinnesorganens energi just nu. Det framkommer också information om vävnaderna i kroppen och ifall obalansen har gått ner på ett djupare plan. Man kan också avläsa känslornas påverkan på kroppen genom pulsen (inte genom irisdiagnostik som det ev uppfattades som i samtalet)

Irisdiagnostiken kan påvisa obalanser i de inre organen som t.ex högt kolesterol. Samtidigt läser terapeuten av hela ditt ansikte för även ansiktet som helhet bär på mycket information.

Från naglarna och händerna  kan man också se Dosha-balans och hur din matsmältning/förbränning fungerar.

Från tungan framkommer om eventuella slaggämnen finns i kroppen, och hälsan på dina inre organ.

Genom anamnesen blir det lättare att se den röda tråden, vilka vanor som skapat eventuella obalanser i kroppen.

Trots att pulsdiagnostiken inte går att göra på distans hindrar det inte  att man kan göra en konsultation på distans.  Vi träffas då via kamera samtal, gör dosha test och en grundlig anamnes och jag vägleder så att du själv kan lära känna igen din puls och få information om hur din kropp mår.

Jag hoppas du lyssnar till vårt podd avsnitt och lämna gärna kommentarer vad du tycker om avsnittet och ifall det är något mer du vill  höra oss samtala om.

Namaste