Vilken härlig dag, jag har fått möjlighet att prata Feng Shui  i Samtal med Liv poddens Ann-Christine Magnusson, tiden bara rann iväg. Jag är själv mitt uppe i att byta bostad så ämnet Feng Shui är väldigt aktuellt just nu. Det är så härligt att få planera färger och inredning, precis som att börja måla på en helt ny canvas. Att välja inredning och färger  som  återspeglad den Du är och den Du vill vara. Ditt hem skall vara en förlängning av den/de som bor där.  Ett vackert hem betyder inte att du behöver följa trender och inredningstidningarnas nyheter.

Mycket tidigt i livet ville jag bli inredningsarkitekt och påbörjade en brevkurs i ämnet, men då fanns inte internet och det var en långsam process som gjorde att  jag inte fullföljde kursen. Men då på 90-talet hittade jag Feng Shui och mitt intresse och inspiration vaknade till liv igen. Jag utbildade mig i något som kallas för 3 dörrars bagua, alltså inte den som är baserat på kompassen utan man lägger baguan över bostaden och utgår från entrén till huset i den nedersta raden antingen Visdom, Karriär eller Vänner.

Bilden visar en 8-kanting bagua men i den metod som jag använder  kommer området Andlig utveckling- Karriär- Vänner i den nedersta raden  och Arv/familj – Hälsa- Barn/krativitet i den mellersta  raden och högt uppe hittar vi Rikedom – Rykte – Kärlek

Jag har utvecklat ett program där Du kan få vägledning genom de olika bagua områdena, så att de passar just ditt hem länken hittar du här