För en vecka sen deltog jag i ett online-event på Instagram där Charlotta Kerbs sjöng helande mantran. Det var en härlig energi och trots att det skedde online kunde jag känna den helande energin i mantran som hon förmedlade.

Jag tror vi behöver musik för vår själ i en osäker och omtumlande tid. Oberoende om det är mantra sång, klangskålar eller annan musik vi gillar har det en helande effekt på både kropp och själ. Musik från barndomen/ ungdomstiden väcker minnen. Just genom att musiken väcker minnen utförs vissa Ayurvediska behandlingar  utan musik. Behandlingar som ska hjälpa oss att släppa gamla mönster osv.

Jag tittade på ett program för flera år sen, där Anna Lindman Barsk besökte en indisk familj. Kvinnan i huset sjöng mantran medan hon tillredde maten. Hon förklarade för Anna att när man sjunger medan man gör maten tillför man positiv energi i maten och den smakar godare i motsats till när vi tillreder maten när vi är arga eller stressade. Något som är viktigt att tänka på tycker jag.

Vilken musik tycker du om? Vilka minnen väcker den musiken hos dig?

Jag är så glad att vi den 7 april få ta del av Charlottas Mantrasång cirkel här vid Lotus Energy. Du kan själv sjunga med eller bara lyssna och ta in sången och musiken i ditt hjärta.

Hoppas ni har en skön söndag i vårsolen!

Namasté