Speciellt på våren känner jag en stor lust av att rensa bort sånt som jag inte längre behöver. Känner kanske du likadant? Att rensa bort betyder inte att jag uppmanar till ett slit-och-släng liv men vissa saker eller möbler har kanske inte längre den funktion vi sökte eller ger oss den härliga känslan. Däremot kan det du rensar bort glittra och göra någon annan glad. Jag är så glad att gruppen Roskalava finns på Facebook där kan man ge bort saker gratis till någon som behöver det bättre.

Feng Shui handlar om att  skapa ett harmoniskt flöde i ditt hem. Ditt hem är en spegling av dig som bor där. Om du har samlat på dig saker du inte längre behöver blockerar det också din energi i vardagen Det är alltså ingen vits att tillföra vackra saker, helande kristaller om vi inte först rensar bort det som är överflödigt och blockerar energin. Detta betyder inte heller att ditt hem behöver kännas avskalat utan ditt hem skall kännas personligt och fungera för dig som bor där.

Att rensa bort det du inte längre behöver kan kännas väldigt befriande, det känns som om det blir lättare att andas 🙂  Jag har precis även rensat bort kategorier på min hemsida. Kategorier som skapade stress och tog väldigt mycket av min tanke-energi. Istället för att marknadsföra mina tavlor på hemsidan lägger jag nu endast upp tavlorna på mitt Facebook konto och mitt Instagram konton. Detta gör att jag har bättre koll på vad som säljs. Enkla justeringar som gör livet så mycket enklare.

Jag har en ”online kurs” för dig som vill ha hjälp med att skapa harmoni och balans i hemmet. Vi går igenom rum för rum och du får personliga råd och tips om hur du upprätthåller  energin i hemmet och blir av med röran. Under kursen får du dela med dig av foton från ditt hem och jag ger dig personliga råd om hur du kan förbättra energiflödet just hos dig vad det gäller färger former och hur du organiserar. Du kan anmäla dig här.

Önskar dig en skön weekend

Britt-Marie