Ger du dig själv egen tid?
Jag menar inte tiden när du väntar på nästa händelse ska ta vid, inte när du plockar i och ur diskmaskinen eller viker tvätt :). Utan tiden då du känner och lyssnar inåt.

I vår tid har det nästan tyvärr blivit så att stress är något som de flesta känner, men också något som många koppla ihop med känslan av ”att vara viktig”. Att ha ”något på gång” blir är nästan som en bekräftelse på att du finns till.. Det kan till och med gå så långt att vi känner oss deprimerade och tomma ifall vi inte har adrenalinet som pumpar genom våra ådror och vi är på väg till nästa och nästa tillfälle eller möte.. Att fördriva tiden på sociala media kan vara ett sätt att koppla bort tankarna från problem men det kan också bli en stress, speciellt ifall vi söker efter ”likes” för de inlägg vi postar.

Det är viktigt att ta sig tid att lyssna inåt, utan varken tv, telefoner eller andra människor. Bara sitta stilla en stund varje dag och göra Pranayama övningen Nadi Shodhana, också kallad växelandning, och efter övningen bara sitta i stillheten och lyssna till känslorna.
Ett annat sätt att lyssna inåt är att skriva ner tankar, eller varför inte måla känslora? Sitt med dig själv en stund varje dag, det kommer göra dig gott. Det kommer bli lättare att behålla inre ro, trots kaoset runtomkring. DET är att finnas till.