Vad är Ayurveda egentligen? Är det att tillbe en massa hinduiska gudar? Sunt bondförnuft? Häxkonst? eller bara ett sätt att hitta förståelse och en bättre balans i tillvaron?

Svaret för mig är enkelt. Ayurveda som betyder Kunskap om livet och handlar om att hitta en förståelse varför vi individer reagerar olika på livsstil och på den mat vi äter.

Känner vi oss mer stressade när vi äter mycket kött, kanske vi behöver minska på animaliska produkter. Känner vi oss ofokuserade och splittrade kanske vi behöver mat som gör oss mera jordade så som rotfrukter, äter vi mycket mjölkprodukter och känner oss tröga kanske vi behöver minska på dessa.

För att hitta balans krävs inga konstiga mantaran eller tillbedjan till någon gud. För att hitta balans handlar åtminstone för mig om att se på mina egna vanor. De vanor jag haft tidigare har lett mig till den jag är idag. Är jag inte nöjd med den jag är idag kanske jag behöver se över mina vanor. Vad kan jag förbättra?

Ayurveda för mig handlar om att förstå vem jag är och vad jag behöver för att uppnå en bättre balans.