Taggtråd. Inga synliga taggtrådar men känslomässiga och mentala taggtrådar gör att vi, trots att vi inte är ensamma kan känna oss separerade från andra.

Denna känsla av separation skapas utifrån att vi fokuserar på olikheter istället för likheter. Att vi tror att vi är ensamma om att känna och uppleva något på ett visst sätt. Vi tror att ingen förstår oss, utan att tänka efter ifall vi ens uttryckt vad vi känner och upplever.

Jag tror att vi alla är ett, att vi alla har liknande känslor och reaktioner nån gång, och när vi inser detta bryter vi taggtråden som håller oss åtskilda. När vi inte lägre håller oss separerade från andra utan kan känna gemenskap och igenkännande det är då som själen läker.

Vågar du öppna dörren till ditt inre och låta någon anna känna dig?

Denhär tavlan, som nu är såld till en sprudlande och inspirerande själ, målade jag utifrån tanken på att vi ser speglingar i varandra. När vi möter någon som vi irriterar oss på, är det ofta eller kanske alltid, något liknande som vi inte heller accepterar inom oss själva.