Jag brukar, åtminstone när jag var yngre få höra att jag inte har något gott  tålamod, jag ville gärna att saker och ting skulle ske Nu, och inte senare, ville inte vänta.. men precis som det är i dikten, som jag tyvärr inte vet författaren till, så får vi precis det vi behöver, om vi ger oss mod-att-tåla vågar stanna och accpetera det som är.

Jag vad Gud om att ta min stolthet, men Gud svarade nej det är inte för mig att ta ifrån dig utan för dig att ge upp, Jag bad Gud om att hela mitt handikappade barn, men Gud sa nej, hennes själ är hel, hennes fysiska kropp tillfällig. Jag bad Gud om tålamod men hon sa, nej tålamod är en biprodukt av prövning. Jag bad Gud att ge mig lycka, en Gud svarade han ger mig välsignelser. Jag bad Gud att hjälpa min själ att växa, men Gud svarade nej jag måste växa genom mig själv Jag bad Gud att hjälpa mig att älska andra lika mycket som han älskade mig. Nu börjar du förstå, svarade Gud.. Jag bad om styrka och Gud gav mig svårigheter att lösa. Jag bad om mod och Gud gav mig svårigheter att lösa. Jag bad om mod, Gud gav mig faror att övervinna. Jag vad om kärlek och Gud gav mig människor att hjälpa. Jag bad om tjänster, Gud gav mig möjligheter.. Jag fick ingenting jag bad om men jag fick Allt jag behövde, mina bönder hade blivit besvarade.

Dikten är oredigerad från den version jag fick ta del av när jag gick min ReikiMaster utbildning 1997, och för dig som känner dig obekväm med namnet Gud, och inte tar till dig texten p.g.a det kan tänka istället,  ”Livet gav mig möjligheter…”

För visst är det så, att ifall vi har någon så kallad ”livsläxa” vi behöver lära oss, då får vi också uppleva människor och situationer som  ger oss prövningar i detta. Så var tacksamma för alla möten du gör genom livet de bär alla med sig en gåva till dig.

Sen jag började måla sommaren 2014, så märker jag hur mitt tålamod blivit bättre och bättre. Innan när jag någongång försökt måla något och det inte blivit som jag hade tänkt mig , har jag slängt målningen och helt enkelt givit upp. Men numera forsätter jag  med mera färg och flera lager. För det är väl som någon  klok sagt ”Om det inte är bra, så är det för att det inte är klart” . Energinivån vi har under vissa dagar är kanske inte det optimala men det kommer ofta snart igen en ny dag med mer energi så ha mot att tåla 🙂

Namastémeinthecity