Hej,

Precis som vi pratar om olika dosha peronligheter och metaboliska system så delar vi in även årstiderna i vata, pitta och kapha  Nu när våren är här är det kapha årstiden som står på tur

Snön smälter, jorden tinar upp och vi tinar också upp både sjäsligt och kroppsligt, av vårens solstrålar. Men det är viktigt att tänka på att det fortfarande är en kall årstid . Den svala kapha säsongen pågår från början av mars till midsommar.

Precis som vi under den kalla vata-årstiden mådde bra av att äta varm mat skall vi även under kapha årstiden forsätta med varma drycker, varm och kryddig mat för att hålla kroppen varm och cirkulationen på topp.

För att inte fastna i den tröga långsamma kapha energin är det bra att hitta på nya aktiviteter som stimulerar både sinnet och kroppen. Varför inte börja med den goda vanan att göra en så kallad Garshan massage innan duschen för att öka blodcirkulationen och frigöra slaggprodukter.

Vi bör under kapha årstiden vara sparsamma med användningen av mjölkprodukter, sötsaker och kom ihåg att även soyaprodukter ökar slembildningen i kroppen.