Som de flesta vet, som tagit del av kunskapen om Ayurveda, så pratar vi om de tre Doshorna när det kommer till personen och kroppens funktionen. Vad många inte vet är att även dygnets timmar indelas i Vata, Pitta och Kapha.

Morgonens tid kl 06-10 tillhör Kapha energin, det är då vi mår bra av att sätta igång den tröga energin genom en rask morgonpromenad, PranaYama övningar som ökar cirkulationen och syresättningen i kroppen, samt dricka en varm och god tekopp

Dagens tid tillhör Pitta, mellan kl 10 – 14 är vår förbränning som starkast och det är då det är lämpligast att inta sin kraftigaste måltid

Vata är den energi som råder när vi närmar oss eftermiddagen och kvällen, kl 14-18 då kan vår energinivå verkligen variera. Själv tycker jag det är skön att sätta mig ner och måla vid den tiden, samla tankarna och gå inåt, hitta inre balans.

Hur känner du av de olika tiderna på dygnet? Är din energi annorlunda på morgonen än på kvällen? När är du mest kreativ och handligskraftig?

Hibiskuste

Hibiskuste balanserar njurarna