Processen med att skapa hälsa inifår ut fortsätter, och efter att under 2 veckor gjort ansiktsmasken i det tidigare inlägget

 https://www.lotusenergy.fi/wp-admin/post.php?post=681&action=edit&lang=sv

så ser jag redan nu helt klart en stor förbättring, huden känns mjukare, och rosacean känns inte längre aggressiv och det röda har lagt sig.

 

Det finns många godsaker som passar en Pitta, eller när du vill balansera ett tillfälligt pitta-överskott eller obalans. Bland annat Granatäpple en fruk många inte känner till, eller kanske inte använder p.g.a svårighet att skala granatäpplet.  Att skala ett granatäpple är rätt enkelt, du behöver en liten vass kniv för att skära bort toppen av granatäpplet, när du lyfter bort ”locket” ser du att granatäpplet är indelat i olika fack, du skär då längs den linjen för de olika facken i skalet och därefter kan du öppna granatäpplet och få ut de saftiga , söta och goda kärnorna.lotusenergy-granatappleGranatäpple har många goda egenskaper bland annat stimulerar det produktionen av röda blodkroppar och är helande vid t.ex anemi. Granatäpple är också bra vid illamående. Drick då 1 dl granatäpple juice med lite kokossocker och ½ tsk riven ingefära 2 gånger per dag.

Granatäpple balanserar pitta och kapha, men kan öka vata.

Kom ihåg att aldrig blanda granatäpple eller annan frukt med kött, mjölk eller yoghurt.