Du som läst mitt inlägg om vata-balanserande åtgärder, eller någon annan sida om Ayurveda, kanske undrar ”Varför  rekomenderas just sesamoljan när det gäller Ayurveda?”

wp_20141104_21_30_39_proGenom att mogna / rena sesamolja d.v.s värma upp den mängd olja  du kommer använda under 1 vecka, till 110 grader celicius, gör att sesamoljan lättare absorberas av huden , och din kropp kan tillgodogra de helande egenskaperna som oljan har.

Sesamoljan är en kraftfull antioxidant rik på E-vitamin, kalcium, zink och magnesium. Oljan är även bakteriedödande och neutraliserar de fria radikalerna i cellerna som kan bidra till cellskador, stress och åldrande.

Abhyanga, massage med sesamolja görs för att frigöra toxiner (slaggämen) från kroppen, samt för att stärka cellerna, och skelettet.

Boka gärna in dig på en Abhyanga massage och känn fördelarna med sesamoljan.