Mitä on Ayurveda?

 

Ayurveda-sana on sanskritia ja tarkoittaa Elämän tiedettä. Ayurveda on yli 5000 vuotta vanha elämäntiede, joka on peräisin Intiasta, Sri Lankalta, Tiibetistä ja Nepalista. Ayurveda on terveysjärjestelmä, joka näkee ihmisen kokonaisvaltaisesti. Ayurvedassa otetaan huomioon jokaisen ihmisen yksilölliset tarpeet viiden elementin avulla. Elementit eivät pelkästään löydy ihmisen ympäriltä, vaan myös hänen sisimmästään. Elementit, eli doshat, ovat maa, vesi, tuli, ilma ja tila. Kaikki nämä elementit yhdistyvät jokaisessa ihmisessä ja sen takia meillä onkin yksilölliset tarpeet ravinnon ja elämäntapojen suhteen.

 

Osta Paranna itsesi Ayurvedan avulla E-kirja

Mikä on sinun dosha?

VATAA dominoivat elementit ovat ilma ja tila. Tästä syystä vata-ihminen on hyvin liikkuva, joustava ja utelias. Vatalla on usein monta palloa ilmassa samanaikaisesti ja hän voi hyvin säännöllisyydestä, esim. ajan suhteen.

PITTAN energiaa ohjaa lähinnä tuli, mutta myös vesi. Pitta-ihminen on usein nopea, määrätietoinen ja dynaaminen liikkeissään ja hän on lisäksi terävä-älyinen. Pitta-ihminen voi hyvin, jos hän voi madaltaa omia, mutta myös ympäristönsä vaatimuksia.

KAPHAA dominoivat elementit ovat maa ja vesi. Kapha-ihminen on usein rauhallinen, turvallinen ja tyytyväinen tilanteeseensa. Kapha-ihminen hyvin virikkeistä, toiminnasta ja liikkumisesta.