adrenal dam

adrenal dam

ELA KIZHI

 

Kizhi-nyyttihoito 1,5h. Hoitavista yrteistä keitetään öljyssä seos, josta tehdään kankainen nyytti. Nyyttiä lämmitetään öljyssä ja hierontaan koko keho.  Erittäin öljyinen ja rentouttava, sekä kipuja lievittävä hoito. Hoidon jälkeen olo on yleensä tokkurainen, älä varaa mitään menoja hoidon jälkeen!

 

THYROID DAM

ADRENAL DAM

 

Kortisoli on lisämunuaisten erittämä hormoni, joka auttaa meitä sopeutumaan stressiin. Kortisolin tärkein tehtävä on pitää veren sokeritaso riittävän korkeana stressitilanteiden aikana. Normaalina määrinä se onkin terveellistä ja hyödyllistä; se pitää meidät motivoituneina, energisinä ja toimintakykyisinä. Jos kortisolitasot ovat kuitenkin jatkuvasti koholla, aiheuttaa se monenlaisia ikäviä ja epämääräisiäkin oireita. Pitkittyessä se voi aiheuttaa myös lisämunuaisten uupumustilan. 

Adrenal Dam (lisämunuaiset) tai Thyroid (kilpirauhanen) hoidon tehdään niin  että lisamunuiaten tai kilpirauhasen alueen ympärille tehdään ”taikinasta” vallit jonka  sisällä öljy pysyy. Öljyä pidetään alueella hoidon
ajan. Hoito tehdään oirealueelle jonka ympärille laitetaan ensin taikinasta valli. Siihen kaadetaan lämmintä hoitavaa yrttiöljyä, niin että se pysyy hoidettavan alueen sisällä.

 

adrenal dam

adrenal damSHIRODHARA

 

Ayurvedassa Shirodharaa pidetään eniten rentouttavana hoitomuotona. Shirodhara tasapainottaa mieltä, vähentää stressiä, tasapainottaa kehon endokriniisiä toimintoja ja ehkäisee uniongelmia ja päänsärkyä. Tämä hieronta sopii erityisen hyvin vata-ihmisille, mutta luonnollisesti myös muille doshoille, joilla on tilapäistä vata-ylijäämää. Shirodhara sopii erityisen hyvin Suomen pitkän talven aikana, koska talvi on juuri vata-kautta. Hoito kestää noin 1½ tuntia.