Anti-Stress behandlingar

Anti-Stress programmet och behandlingar är för dig som känner stress, har en utmattning eller är på väg att återhämta dig efter en stressig situation. Ayurveda ser  symptomen utmattning ur varje Doshas perspektiv, det vill säga tmattningen och stressen (pitta överskott)  ser helt enkelt olika ut beroende på om din dosha är dominerad av pitta, kapha eller vata.

Ayurvediska synen på utmattning  är holistisk, det är alltså inte bara frågan om att stessen  ger ett fysiskt tillstånd utan även känslomässigt och mentalt. Den känslomässiga utmattningen uppstår när vi känner att vi prioriterar andras eventuella krav och behov högre än det egna behovet av näring, vila och återhämtning.

Dessa behandlingar  kan göras individuellt eller som ett program för dig under en viss tid.  Du kan alltså välja en behandling eller kombinera flera av dessa.

Ela Kizhi /Kaya Massage

Denna behandling hjälper kroppen att frigöra neuropeptider som ger en ökad känsla av välbefinnande.

Behandlingen är uppbyggande och vitaliserande. Ela Kizhi/Kaya- massagen ökar blodcirkulationen och  stärker därmed immunförsvaret. Behandlingen  stimulerar återbildningen av nya celler, hormoner och endorfiner.

Behandlingen sker så att du masseras med örtknyten som består av örter från Finland. Varma  special oljor används för att skapa detta välbefinnande som behandlingen ger.

Shirodhara

Shirodhara sägs vara den mest avslappnande behandlingsformen inom Ayurveda. Det balanserar hela det endokrina hormonsystemet i kroppen och lämpar sig speciellt bra under vinterhalvåret.

Shirodhara passa för dig som har sömnproblem, stress, hormonella problem eller mental påfrestning.

Behandlingen börjar med  olje-massage för hela kroppen, ca 45 min, därefter förs en tunn stråle av varm sesamolja över pannan  i 20– 40 minuter. Tiden för behandlingen varierar utifrån din situation.

Thyroid Dam/ Adrenal Dam

Thyroid Dam  stärker sköldkörteln, vars funktion påverkar ämnesomsättningen. Runt sköldkörteln byggs en dam upp som sen fylls med en varm olja som innehåller olika örter som alla har en avstressande effekt på kroppen och stärker ämnesomsättningen.

Adrenal Dam  balanserar binjurarna som ligger strax ovanför njurarna. Binjurarna har flera uppgifter, varav en är att producera tillräckligt av stresshormonet kortisol. Kortisol frisätts bland annat vid stress, vid träning. Vid Adrenal Dam behandlingen byggs en dam upp på ryggen i höjd med binjurarna. Dammen fylls precis som vid thyroid dam, med oljor som har en avstressande och lugnande effekt på kroppen.

Ayurveda retreat bara för Dig

Ibland behöver vi ta en paus i vardagen för att hitta tillbaka till vårt inre.  Stänga av den yttre stressen och ljudet för att kunna höra vår inre röst. 

Har du varit utsatt för stress eller annan påfrestning som påverkat din hälsa så kanske du behöver få komma bort och låta dig tas hand om. 

Varför inte boka in dig på en 3- dagars retreat, speciellt anpassad för dig med två behandlingar per dag inklusive hälsocoaching samt örter och mat.

Fördelen med att delta i en retreat på hemmaplan är att du undviker den stress som en resa till ett annat land och kultur bidrar med. Fördelen med att ha en helt egen retreat utan andra deltagare, är att det ger dig en chans att verkligen lyssna inåt.

Bor du i Jakobstad kan du sova hemma och besöka Lotus Energy varje dag eller så kan du bo på något av stadens hostels.

För mer information kontakta via email lotusenergy@outlook.com eller via tel 050 5676371