Lucka 1

Du har säkert hört  om Yin och Yang, principen om motpoler.  För  att skapa  och upprätthålla balans behövs dessa två kontraster, t.ex. aktivitet och vila. Inom Ayurveda nämns dessa grundenergi som Prakriti (den kosmiska modern)  som  den kreativa skapande energin i Universum men också inom oss. Purusha  det rena passiva  medvetandet, den helande förmågan som finns inom oss  Dessa två energier bildar tillsammans en intelligens som finns i varje cell i vår kropp och som är grunden till att t.ex vi kan lagra mineraler i skelettet, musklerna protein osv.

Därför vill jag påminna dig om denna första december dag att Du behöver tillåta dig att hitta Din balans i vardagen. Du behöver ge dig tid att slappna av och vila trots att du kanske har många saker du känner du behöver uträtta under denna period.

Fråga dig också : Behövs all den stress, alla dessa julklappar, all denna mat, när det som vi innest inne önskar oss är att få tid tillsammans med dem  vi älskar och bryr oss om.